torstai 10. marraskuuta 2011

iPhone ja iPadin yrityskäyttö

App Storesta löytyy jo yli 450 000 sovellusta. Suuri osa näistä ovat kuluttajasovelluksia, mutta toimiiko iPhone tai iPad yrityskäytössä?
Helpoimmin yrityskäyttö onnistuu, jos käyttää jo entuudestaan pilvipalveluita: Jos sähköpostit ja kalenterit on Gmailissa, puhelin toimii oivana päätelaitteena tähän tietoon.

Toinen välimalli kevytintegraatiolle on tehdä iPadissa/iPhonessa Evernote-muistiinpanoja, jolloin evernoten tiedot ovat luettavissa työkoneella Evernoten www-palvelusta. Suosittelen tällöin Evernote Premiumia, jolloin mukaan tulee korotettu tietoturvataso ja mm. OCR-tekstintunnistus/tekstihaku valokuvatuista käyntikorteista jne.

Varsinaiseen oikeaan yrityskäyttöön iOS-laitteista löytyy seuraavia ominaisuuksia:
 • Mahdollisuus yritys-VPN:n käyttöön (mm. Cisco ja Juniper) 
 • Laitteistotason muistikryptaus (AES-256) ja avaimen etäpoisto 
 • Alfanumeerinen lukituskoodi ja muistikryptauksen avaimen poisto liian monen väärän arvauksen jälkeen 
 • Natiivi Exchange-sähköpostituki 
 • Keskitetty laitehallinta 
 • Yrityksen WLAN-verkkojen tuki (WPA2 Enterprise) 
 • Yritysasetusten asennus yhden XML-tiedoston avulla 
 • Yrityksen omien sovellusten jakelu laitteisiin sisäverkon WIFIn yli 
Yrityskäyttöä ajatellen hankalaa on se, että jos ja kun laitteeseen pitää ostaa lisäsovelluksia (esim. Citrix client), tarvitaan Apple ID ja luottokortti. Mikäli yritys ei halua antaa omia luottokorttejaan tähän tarkoitukseen, yksi vaihtoehto on se, että käyttäjät käyttävät omia luottokorttejaan ja yritys ostaa iTunes lahjakortin, jonka arvo riittää tarvittavien sovellusten hankintaan. Tämä on kyllä vähän ankea viritys - Toivotaan, että Apple esittelisi mallin, jossa laitteessa voisi olla esim. kaksi eri Apple ID-tiliä ja yrityksellä mahdollisuus tehdä oma valikoima sovelluksista, joita firman tilillä voi ladata.

1 kommentti:

 1. Näppis pitää olla jos iPadia töissään käyttää muhunkin kuin sähköpostiin ja muilla laitteilla tehtyjen tiedostojen lukemiseen tai esittämiseen.
  Myös tarjolla olevat toimistosovellukset ovat ominaisuuksiltaan aika vaatimattomia.

  VastaaPoista