lauantai 20. maaliskuuta 2010

Eduskunnan äänestystulosten twiittauspalvelu

Reilu viikko sitten Mikko Heikkinen kertoi tehneensä rajapinnan Eduskunnan äänestystietoihin. Ko. systeemi on systeemi, joka käy lukemassa eduskunnan sivuja ja puoliautomaattisesti vie äänestystuloksia tietokantaan, tarjoten niitä sieltä määrämuodossa eteenpäin.

Viritykseksihän tällainen tiedonhankintatapa voidaan laskea, mutta tämä on hyvä liikkellelähtö, kunnes Eduskunta saa omat järjestelmät avattua niin, että tällainen tieto on tarjolla. Toivotaan, että Eduskunnan sivusto ei muutu radikaalisti ja Mikko saa pidettyä lukurutiinit toimintakunnossa.

Toteutin tämän rajapinnan päälle tiettävästi ensimmäisen 3-osapuolen palvelun, joka etsii rajapinnasta 15 minuutin välein uusia äänestystuloksia. Mikäli sellainen löytyy, ohjelma twiittaa twitteriin viestin, jossa on äänestyksen aihe, tulos ja linkki koostesivuun, josta saa tarkemman kuvan äänestyksestä.

Tein ensimmäisen version käyttäen Twitterin sinänsä yksinkertaista REST-apia, mutta ajauduin pieniin ongelmiin erikoismerkkien kanssa. Siirryin sen jälkeen käyttämään Twitter4j-opensourcekirjastoa ja täytyy sanoa, että hieno on.

Nyt ajan ohjelmaa kotiserverillä, mutta ajatus on siirtää palvelu jossain vaiheessa Googlen ilmaiseen pilvialustaan, Google App Engineen, joka nykyään tukee Pythonin lisäksi Javaa ja sinne saa myös ajastukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti